Рођени са културом

Датум одржавања
26. децембар 2023.
Тагови
Подели
Културни пасош за новорођене бебе

У сусрет срећнијој 2024. години, Етнографски музеј је покренуо друштвено одговорну кампању „Културни пасош – рођени са културом” која новорођеним бебама и њиховим мамама, татама, бакама и декама омогућава неограничен број бесплатних посета изложбама и свим програмима Етнографског музеја сваког дана до дететовог првог рођендана.

Културни пасош представља најлепшу добродошлицу на свет нашим бебама и симболичку везу између културе и породице, а Етнографски музеј жели да пружи подршку сваком детету да од првих корака препозна да је део музеја и да је музеј место породичних традиција где се старе вредности негују и нове стварају.

Уз сарадњу дивног колектива Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара, која је и стратешки партнер у овој кампањи, директор Етнографског музеја Марко Крстић је са својим сарадницима уручио 200 Културних пасоша и поклона мамама наших најмлађих суграђана.

Ова кампања ће се наставити током целе следеће године, а већ од данас првих 100 родитеља који су добили принове могу доћи у Етнографски музеј и преузети свој Културни пасош на билетарници музеја.

„Културни пасош – рођени са културом” развијен је у складу са најсавременијим праксама у области културе уз подршку Фондације Fitzcarraldo ETS и Асоцијације Abbonamento Musei која издаје „Passaporto Culturale” у сарадњи са 42 музеја у граду Торино и Покрајини Пијемонт.

Дођи у Етнографски и кад порастеш!

 

Тагови
Подели
Иди на врх