Васкршње породичне радионице

Датум одржавања
20, 21, 27, 28. април 2024.
Тагови
Подели
Познато је да сваке године у Етнографском музеју организујемо вишедневне радионице шарања јаја традиционалним техникама.

Ове године навршава се 30 година одржавања радионица шарања васкршњих јаја у Етнографском музеју. Као посебан подстицај инспирацији, током трајања радионица биће постављена и изложба шара на васкршњим јајима.

 

Украшавамо васкршња јаја традиционалним шарама нашег културног наслеђа помоћу писаљке и пчелињег воска и бојимо их помоћу природних пигмената.

 

За радионицу потребно је да понесете по два кувана јајета и васкршње расположење. Згодно је и да понесете и картонску амбалажу за обојена јаја. Све остало вас чека код нас.

Радионице су прилагођене узрасту од 5 до 12 година, у пратњи родитеља.

 

Радионице трају по сат времена и води их народни уметник, а након шарања можете погледати нашу сталну поставку и две актуелне изложбе Читање боја и Миодраг Вартабедијан Варта и његови традиционални симболи. Одржаваће се викендом и цена износи 300 динара. Карту можете купити на билетарници Музеја.

 

Радионице ће се одржати у терминима  20, 21, 27. и 28. априла.

 

Термине је неопходно резервисати због великог интересовања и ограниченог броја места. Ваш термин можете резервисати кликом на линк.

 

Писаљку можете купити у нашој сувенирници или у нашој онлајн продавници.

 

Дођи у Етнографски!
Тагови
Подели
Иди на врх